QUÈ FEM

contactE

ORIENT EXPERIENCES

Orient Experiences ofereix experiències al voltant de les cultures orientals perquè visquis les seves realitats, presents i passades, des de diferents perspectives.

Concerts per apropar la sonoritat oriental a través de la música. Els bols tibetans, el sitar hindú, el haiku (俳hai句) o kukaiko japonès, el llaüt, tan típic a la música àrab (i que es remonta ja a l’Egipte faraònic), el gong, les campanes de vents, els mantres tibetans… Tots aquests instruments tenen una sonoritat que no deixa indiferent a ningú. 

 Llibres per llegir i escoltar les seves paraules, la seva història, la seva literatura, la seva saviesa. Les literarutes orientals conjuguen la fantasia i la filosofia d’una manera sublim. Especialment els manuscrits més antics (com la literaruta de l’antic Egipte o de Mesopotàmia),mostrant una forta càrrega de religiositat amb textos simbòlics per excel.lència. Però també les lletres més modernes de l’Orient tenen lloc i ens fan gaudir barrejant les tradicions amb  aspectes de  vida moderna.

 

Exposicions per contemplar-ne la seva bellesa, l’art, l’expressió. Les arts figuratives són una de les millors formes d’expressió de qualsevol cultura. Museus per tot el món tenen en el seus dipòsits peces provinents de l’Orient (Pròxim i Llunyà) que ens ajuden a experimentar els seus països d’origen sense haver de viatjar-hi. Art egipci, xinès, nepalès, persa. Totes aquestes representacions artístiques  troben refugi als museus de tot el món, el que ens diu que l’art Oriental és cabdal per entendre Orient, però també Occident.

Viatges per viure els seus paisatges, conviure amb la seva gent, reviure el passat i assistir al present. Orient és una amalgama d’experiències, la pluralitat religiosa, gastronòmica, cultural, fa que viatjar a qualsevol país oriental sigui una vivència única i especial…i ara et convidem a viatjar amb nosaltres…a Egipte! Viuràs la Vall del Nil, conviuràs amb els actuals egipcis i sobretot reviuràs el seu passat faraònic.